Alla inlägg under februari 2013

Av Belinda Larsson - 12 februari 2013 20:20

Barnen sov lite längre idag vakna vid sju och det är mycket bättre än innan sex:)
Gick upp gjorde välling och gav mediciner sedan blev det massa mys i soffan.
Kvart över åtta ringer det på dörren och där satt jag i soffan med en sliten pjamas tröja(byxor med såklart) och rufsigt hår.
Kollar i nyckelhålet och ser en yngre kille med en paket så var bara till att öppna, han frågar om det är jag som är Belinda och jag säger ja och får skriva under, men hallå vilken tid att komma på, tänkt om vi hade sovit aja äntligen har mina och Johans skor kommit som vi beställde:)
Sedan blev det frukost och lite mer mys i soffan innan Milian somnade, då passa vi på att spela lite super Mario, ja lite oxh lite vi satt visst i två timmar men hade det så skoj och skrattade massor.
Efter det börja vi förbereda för middagen som vi alla hjälpte till med, blev kyckling, potatiskroketer, pommes, och currysås med lite grönsaker och till efterrätt glass och vindruvor:)
Sedan tog vi det lite lugnt innan det blev en dusch.
Kvällen avslutades meden Nicke nyfiken film och mys i soffan, nu ligger prinsarna i säng och vi ska kolla film och mysa med mackor:)

Har faktiskt varit en bra dag idag, barnen har varit piggare och gladare, visst täppta och hostiga än men så länge det inte blir värre så:)

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 11 februari 2013 20:15

Idag blev det ett besök på barn lila med Milton, glad var han när vi skulle ditt då han trivs så bra med sin ssk.
an lekte endel på lekterapin och vi satt och prata om allt kring honom nu, att han nu är sjuk hela tiden gör ju inte saken bättre, han fick iaf prinskorv, macka med ost och gurka sidan om, brödet var inte det han brukar äta så det lekte han med men prinskorvarna slank iaf ner, var ändå så skönt dom fick se hur han lekte o h tramsa med maten och jag fick hjälp med när jag skulle stoppa.
Ssk sa till honom där tillsammans med dietisten och självklart blev han sur och hoppa ner och gick och tvätta sig, sedan kom han ut glad igen:)
Tog väldigt på hans krafter och han slocknade direkt i vagnen...
Svärmor var snäll och passa Mio och Milian åkte och åt på Ikea och handla på Toys a rus.


Framåt kvällen börja Milian bli sämre igen, super täppt i näsan och saglar massor och var väldigt gnällig och trött.
Mio jätte täppt i näsan, glansiga ögon och väldigt hängig, Milton är ju inte heller på g så hes och astman kommer och går...
Undrar verkligen ska vända och få vara bra för detta är ju hopplöst...

Nu blir det lite godamackor med Johan och massa tända ljus och någon film:)

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 10 februari 2013 20:07

Idag har vi mest tagit det lugnt, myst i soffan och kollat film, blir ju inte så mycket annat när barnen inte är på topp.
Milian har iaf varit bättre och ätit bättre, så skönt då han mat vägrat innan.
Miltons astma har också känts lite lugnare men är ändå rätt tät.
Mio däremot har hostat mest hela dagen och behövt inhalera rätt ofta:-/

Blev iaf en liten runda ner i stan och kolla lite på alla ljus och gick i labyrinten dom satt upp, det gick hem och dom bara älskade det:)

Som det ser ut nu blir det en runda till sjukhuset med Milton på barn lilla för att äta mellanmål och lekterapin, deras farmor passar Mio och Milian under tiden om inget förvärras här hemma...

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 10 februari 2013 09:39

Det är väldigt orättvist och så hemskt, ett väldigt tråkigt besked.
Vi hoppas att allt ska gå så bra som möjligt.
Var hemskt att höra vad som hänt och hur tuff resan tillbaka kommer bli, vi hejar på dig och vet att du kommer fixa detta...
Vi finns alla vid din sida oavsett tid på dygnet...
Tänkt vad en liten isfläck kan ställa till med, ge oss nu vår...

Av Belinda Larsson - 9 februari 2013 20:12

Då var det åter igen kväll och vi har tagit oss igenom denna dagen med.
Idag känns det som vi halkat tillbaka ett steg då Milian varit väldigt täppt i näsan, gnällig och hostig.
Mio har hostat ännu mera idag och behövt inhalera några gånger och en täppt näsa.
Milton har haft väldigt mycket med sin astma och har haft hela dagen, "väsande" andning och små indragning trots att han inhalerat ca varannan timme så vi får väl se hur natten går.
Men Milton är så lurig när han är sjuk, och ibland kan det vara svårt att veta hur pass det är.

Just nu ligger barnen i säng och sover, ja jag hör redan nu att Milton börjar sätta igång så:-/
Nä det var detta för idag är så otroligt slut i mitt huvud...

Trevlig kvällen!!!...

Av Belinda Larsson - 8 februari 2013 19:58

Denna natten var faktiskt lugnare och vi fick minsann sovit mycket mer, Milian var tätt i luftrören i perioder men fick inhalera och vi kunde sova vidare.
Trodde faktiskt inte denna natten skulle bli så pass eftersom Milton vid nio tiden vaknade med ett kraftigt astmanfall, hostade non stop och höll på att tappa andan men efter att ha fått inhalerat klinga det sakta av och han lyckades somna om igen.


Man tänker inte riktigt på hur dåliga dom varit eller är då man liksom bara gör det man ska utan att hinna tänka, visst jag har skrivit i mim blogg om hur det är och hur dom mår men tar några dagar med friska barn först innan man tänker tillbaka på hur det varit.
Har hänt många gånger att jag gått tillbaka i bloggen och läst vissa inlägg och bara tänkt -hur orka vi/jag...
Men självklart orkar man, man gör ju allt för sina barn och kraften finns alltid för att orka ta hand om dom...


Mio började morgonen med krupp, hade precis vaknat till då jag hörde honom hosta och andas, då sitter han i vår säng och säger "du mamma jag tror jag håller på att få krupp" sätter mig upp och ger honom sin medicin sedan provar han att lägga sig igen för han var så trött men sätter sig upp igen, frågar om hans andning då jag hörde på honon och han tyckte själv den var jobbig så var bara till att gå upp och öppna upp, sedan fick Milton och Milian sin välling och Mio varm O'boy, sedan blev det massa mus i soffan.
Min mamma kom även förbi och stanna några timmar och spelade tv-spel och busade med barnen, jätte glada blev dom också:)


Känns faktiskt som att det varit en bätte dag idag, febern har hållit sig borta och dom har varit lite piggare.
Har ju en fruktansvärt hosta och astman gör sig påmind på dom alla men med tätta inhalationer har dagen gått...
Nu ligger dom alla i säng och vi ska väl kolla en film och mysa med chips:)


Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 7 februari 2013 19:42

Ja denna natten har verkligen varit fruktansvärt, börja med att Milian låg med hög feber och kämpigt med andning, sedan vaknar Milton och bara skriker, hela natten i stort sätt skrek han "aj, aj, aj" så Johan fick sitta upp med honom.
På morgonen hade både han och Milian feber och jag ringde bvc för en tid på vc till Milton.
11:20 var vi där och fick en läkare jag verkligen gillar, hon kollar öronen i första var det väldigt väldigt rött, när hon sedan kollar andra ser hon att trumhinnan spruckit så inte konstigt han hade så fruktansvärt ont, när hon sedan kollar halsen säger hon "men ojsan lille kille du måste ha jätte ont" då var han riktigt ordentligt röd och även dragit på sig en kraftig halsfluss min lille prins.
Då Mio klagat på halsont kollade hon även honom som var rätt röd på vänster sida men bara "virus röd" hon ville ändå ta ett halsprov för att se om något var på g men som det såg ut nu var det lugnt.
Frågade även om Milian och hans hals.som ej blev kollad, då han redan var ledsen sa hon att hon ej ville göra han mer ledsen men att som han lät och mådde kunde hon nästan tippa att även han åkt på halsfluss, hon tyckte han lät väldigt irriterand i halsen...
När Mio skulle göra halsprov fick han vara med och trycka ut vätskan ur flaskorna och trycka på knappen, det resulterade i att han inte ens han reagerar när hon tog provet och stod chockad efter och undrade vad som hände haha:)

Hemma har det mest ätits massa glass och myst och kollat film, prinsarna fick välja två nya filmer på hemköp nu när dom var sjuka...
Även Johan kom hem tidigare från jobb då chefen tyckte han behövde komma hem efter dessa nätter och att dom ändå klara sig där, super snällt ju.
Johan hade inte ens frågat om det:)

Nu ligger alla killar i säng och sover just nu iaf...

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 6 februari 2013 20:43

Då var det åter kväll här hemma och Milian ligger på min mage och sover, väldigt andfådd och täppt i näsan.

Var ytterligare en orolig natt med hög feber och täppt och tätt så idag blev det vårdcentralen.
Läkaren lyssna lite snabbt på andningen och kolla öronen när han konstaterar det var öroninflammation gjorde han inget mer, tyckte dock han kunde kolla hals och sällan med...

Mio blev hämtad tio över sju imorse av Pär som körde honom till förskolan då han skulle på simning och mormor och morfar var snälla och hämtade honom klockan ett sedan var dom här hemma tills vi skulle gå till vc och hjälpte till vilket underlättade mycket...
Så tacksam för all hjälp det underlättar när barnen inte är på g.

Milian har varit rätt dålig här hemma under kvällen väldigt jobbigt mes hosta och så andfådd feber som var uppe i 39,5 fast det var mer än 1 1/5 timme tills han skulle ha ny febernedsättande och sov mest.
Hoppas verkligen det vänder snart nu när han börjat med sin antibiotikakur...
Jag känner mig väldigt färdig här nu och hinner inte riktigt med Mio och Milton då Milian bara vill vara i famnen nästan hela tiden.
Även Milton börjar bli väldigt hostig här hemma, hoppas bara på att han inte blir lika dålig...

Trevlig kväll!!!...

Ovido - Quiz & Flashcards