Alla inlägg under januari 2013

Av Belinda Larsson - 23 januari 2013 20:02

Idag har vi bara haft hemma mys, legat i barnens rum och kollat film, spelat lite tv-spel, ritat och lekt lite kurragömma och fixat med tvätt och tvättat.
Kände att jag inte hade riktigt kraften att ge mig iväg till förskolan och att jag bara ville vara med mina barn idag utan alla måsten och tider, kände även att det blivit väldigt mycket för Milton med och att förskolan får vänta tills nästa vecka, vill inte allt ska bli för mycket nu för honom han måste med hinna landa.
Imorgon är det sjukhus besök igen för att gå igenom allt, hur lång tid det kan ta vet jag inte men det får ta den tid det behöver...

Men när Johan kom från jobb åkte jag och Mio med svärmor till faster Sara, Jocke och lille Tristan och bara gosa och gosa, så underbart att bara få hålla, gå runt och lukta massa på honom, han luktar så bebis gott och så len och slät hud finaste lille prinsen, han fick mig att tänka på lite annat, fick mig att ladda upp batterierna till imorgon:)
Usch nu bara saknar man honom massor och vill gosa ännu mera<3

Barnen sover iaf nu och jag och Johan ska göra några mackor och kolla film och bara vara<3

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 22 januari 2013 20:43

Då var denna dagen med över och prinsarna ligger i säng.

Idag har ännu en dag spenderats på barnavdelningen med Milton, började med att vi kom ditt och han fick plättar som lovat efter det skulle han vägas och mätas, 13kg och 90,7cm så det var ju bra iaf.
Sedan fick han leka lite på lekterapin och jag och ssk satt och prata om hur vi skulle lägga upp middagarna för Milton på bästa sätt, det mesta gör vi redan men så nyttigt ändå.
Sedan skulle vi äta middag med två logopeder, middagen gick bra tyckte jag då Milton åtta köttbullar.
När han var färdig gick han ifrån vilket vi ska låta honom, att tvinga honom kvar är inget dom rekommenderar om han inte vill.
Jaha då fick jag höra att hans svälj teknik inte var rätt, han sväljer på ett "barnsligt" sätt då han tar ut tungan lite samtidigt som han sväljer med öppen mun, anledningen att han gör det är pågrund av hans näsproblem han haft sedan bebis som gjort att han andas bara med munnen istället för näsan.
Har nu övningar vi ska göra med honom för att få rätt på det och gärna erbjuda hårdare att äta tex äpple, morötter, salta pinnar mm.
När dom gått kom ssk in igen och pratade mer med mig om det, verkligen världens underbaraste var hon sedan var det samtal med barnpsykologen igen.
Nu var det bara jag hon och Milton som somnade i mitt knä, då tog vi upp sedan han var en bebis och en vän följde med mig upp på barnakuten för tredje gången för att hoppas dom skull lyssna nu efter flera vakna nätter, rosslig andning och en helt förstoppad näsa.
Äntligen lyssna en läkare på honom och vi blev genast inskickade i ett annat rum för att inhalera, då börja hans astma och han toligen dratt på sig rs-virus.
Vi pratade även om alla andra sjukhus/vc besök hur hans allergi, hur Milton uppfattar dom, hur vi kan hjälp honom i det och även hur vi mår.
Den där frågan hur vi mår har jag skjutit bort rätt mycket då jag tyckt det viktigaste varit hur Milton mår men oj, jag behövde också få säga hur jag mått och fick verkligen känna på det när vi prata om det.
Det har och är väldigt tufft, jobbigt att behöva se hans begränsningar och ännu jobbigare att se och höra det av andra som verkligen vet vad dom pratar om.
Gör ont i hela kroppen när Milton inte vill äta pågrund av att han han bli rädd för att få allergi mm.
På torsdag ska vi ditt igen för att få lite mer information om vad dom alla tillsammans kommit fram till och en ännu bättre handlingsplan...

Usch denna dagen har verkligen tagit på både mina och Miltons krafter, känns som en traktor kört över en...

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 21 januari 2013 20:31

Idag var det tidigt morgon, Johan skulle iväg och lämna Mio på förskolan som skulle simma och sedan fixa med tvbänk till barnensrum.
Jag och Milton skulle ju till sjukhus för att utreda allt kring hans mat, idag var vi tillsammans med en sjuksköterska och barnpsykolog, satt först och pratade alla om hur en dag ser ut olika situationer vid middagen, han allergier och astma.
Sedan fick Milton lite plättar innan det blev lek på lekterapin tillsammans med ssk och där fanns massa dinosaurie så Milton svävade på moln så klart, sedan lekte han doktor och en clown kom och skrev ett kort till honom och busade, när de var middag var han först på plats i rummet och åt knappt en halv avlånga köttbulle och ca 5-6 pasta sedan sa det stop och han bad om plättar som dom lovade efter maten och åt tre.
Tyckte iaf han hade glöden till att äta men att det nog mycket kan bottna i hans allergier som gör att han ibland blir mer rädd för att äta, rädd för att få allergi och bli sjuk.
Kändes hemskt att höra att han ska behöva vara rädd för en sådan självklar sak som att äta, han kan även känna av vår oro över om han äter eller inte och även det kan göra det jobbigt för honom och istället kännas som ett tvång.
Vi får försöka att bara stänga av på något sätt vilket kanske inte är det lättaste men på något sätt ska det gå, vi gör ju det för Milton:)

När vi kom hem blev det mys sedan åkte jag med svärmor till Ikea för att handla en bänk till barnens rum där tven, tv-spel och dvd skulle få plats då den var för stor för Johan att ta, så nu har vi fått ordning i rummet och vi är mer än nöjda:)

Mio var väldigt trött efter simningen idag och hans fröken berättade för Johan att han var på väg att somna på bussen hem, nu mot kvällen jade han stora blå påsar under ögonen och smått eksem på ena kinden:-/

Nä ni blir det soffan och en film med min kärlek<3

Trevlig kväll alla!!!...

Av Belinda Larsson - 20 januari 2013 20:35

Idag har vi haft en RIKTIG myspys dag, vakna myste i soffan och åt lite frukost.
Sedan tog vi bussen ner till stan och åkte med båtarna över till Helsingör, visst typ allt var stängt men det var båtutflyckten vi var ute efter.
Men i ett köpcenter där var det em stor lekhörna där som barnen bara älska och eftersom inget hade öppet och vi inte hade bråttom busades det runt där massor:)
Barnen har varit helt otroligt underbara och bara skrattat och myst.
Ja jag säger det igen verkligen en helt underbar dag<3

När vi kom hem tog vi det lugn och jag tog en dusch med Milton och Milian sedan kom svärmor med en tv dom hade över så nu har barnen tv i sitt sovrum, känns som dom är mer mogna för det nu så kan dom ha tv-spelet där inne med, kommer dock inte stå på alltid för det finns minsann annat att göra med:)

Nä mys med mannen nu.

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 19 januari 2013 20:32

Nu ligger barnen i säng och även denna kväll tog Milian med sig sin mjuka pojkdocka han fick av min mormor och morfar när Milton fyllde år och bäddar ner den så fint bredvid sig:)


Idag har min mamma och Jessica varit här och busat, Mio skulle på kalas hos en kompis på förskolan mellan 12-14 så mamma passade dom medans jag lämnade honom sedan gjorde vi lite plättar vi mumsade på innan Mio skulle hämtas igen, sedan möte vi upp Johan vi fick handlat.
Lite jobbigt med denna kyla dock, Milian får smått problem med astman om han är ute och går för mycket men skönt vi snart ska till doktorn så vi kan kolla upp det ordentligt, han är ju frisk annars.
Sedan blir han så röd och torr och sprickfärdig om kinderna med av kylan trots att han smörja med båda sina krämer, Mio och Milton reagerar med men inte alls som Milian.
Känns som det just nu är mycket att ta upp där.


På måndag är det dags för Milton att utredas för hans problem kring maten, känner mig helt färdig, inskolning på förskolan där man är på hel spän och bara hoppas allt ska funka för honom och nu ditt där två heldagar och se vart allt bottnar i.
Visst låter kanske inte mycket i visas öronen men för mig tar det väldigt mycket på krafterna, att alltid gå med oro och undran om hur det ska bli/gå om dom får leva normalt utan allergier och astma någon gång eller det är något dom får tampas med resten av livet.
Ingen mamma eller pappa vill ju behöva begränsa sina barns vardag eller alltid behöva medicin varje dag:-/
Tänkt att bara få ta med dom och hälsa på hos någon tex deras mormor, farmor eller faster Sara, Jocke och Tristan men nä tyvärr är det ju ingen självklarhet för oss att kunna göra det.


Tänk att få ha barnvakt och att prinsarna hade sovit borta medans jag och Johan bara var hemma och lbara var men inte ens det går, och det hade varit skönt någon gång även om man hade saknat barnen ändå, även dom hade ju gillat det och tyckt det var spännande och mysigt och dom hade med fått en paus från sitt här hemma...


Ja detta var minsann ett gnäll inlägg men ibland måste man bara få ur sig det:)
Nu blir det att gosa ner sig i soffan med Johan.


Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 18 januari 2013 19:59

Idag har det äntligen städats här hemma:)
Så skönt när det är gjort, barnen har varit rätt trötta här efter dagis veckan, Mio mådde bättre imorse igen så tror det var som han var helt slut igår.
När jag städat färdigt tog vi på oss och gick till affären för att handla lite smått och barnen fick köpa lite fredagsmys, skulle hålla sina påsar själva hem och smakade en på vägen.
När vi kom hem blev det en dusch för oss alla sedan gosade prinsarna ner sig i soffan med godis och film, såklart lillefot:)

Jo Milton var igång innan igen, jag pratade i telefonen och Mio säger Milton kissat på sig, var dock på toa så handla väl om att tiden inte räckte till, iaf står och torkar av och undrar var hans kalsonger är och frågar "det vill jag nog inte säga" svarar han hmm svårt att lista ut då, men denna gången var dom iaf inte ner spolade, kanske gör han så för han skäms om han kissat på sig? Iaf prata med honom och förklara att det är bättre han säger till så kan jag tvätta dom istället och det tyckte han var bättre så hoppas han gör det nu:)
Var iaf första gången detta året så framåt går det:-P
Nu ligger dom i säng och jag och Johan ska duka fram vårt gotte hehe.

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 17 januari 2013 20:00

Idag var de förskoledags även denna morgon:)
Först lämna vi Mio på hans avdelning där dom idag skulle åka skridskor, sedan in på Miltons avdelning för en heldag, haha innan Milton öppnade dörren sjöng han glatt "god morgo, god morgon" pch när personalen tog emot osa och sa godmorgon sa Milton tyst, "det har jag redan sagt där ute, nu vågar jag inte" till mig.
Men att få av sig kläderna gick snabbt och Milton sprang in utan mig då jag inte hunnit ta av mig och Milian hängde på.
Men att sitta still är inte riktigt Miltons grej, han kan bara inte där är för mycket spring i benen:-P
Sedan blev det ute lek på gården innan det var dags att gå in för lunch, Milton tuggade lite på en kycklingklubba och åt sedan apelsin medans Milian åt allt som serverades med ett leende på läpparna:)
Efter mat bar det som sagt saga som jag först skulle vara med på men sedan tyckte hon inte de behövdes, så jag kunde sitta och bara vara:)
När hon kommer ut tittar hon på mig och säger "jag tror det räcker med en saga för Milton, den andra bara fixar han inte" men var glad han äntligen fixa en:)
Är så skoj att se hur brydda don verkligen är om alla barn där:)
Klockan ett slockna Milton och vi fick gå hem , barnens farmor var snäll och hämta Mio lite efter två.
Dock var det ingen pigg Mio som kom hem, hade huvudvärk och lite smått feber, han behöver inte ha hög temp för att ligga helt slagen i soffan:-/
Fick Alvedon och låg där tills Johan kom, innan sovdags byggde han lite på Ain tågbana men pigg är han inte och även små hes...
Får hoppas på att han kryar på sig snabbt nu, imorgon är vi iaf lediga:)

Trevlig kväll!!!...

Av Belinda Larsson - 16 januari 2013 20:44

Nu är man äntligen hemma igen efter att ha varit på föräldrarmötet på Mios förskol och även Johan var med medans farmor var så snäll och passade prinsarnabus, var väldigt intressant att rhöra dom berätta mer ingående hur dom jobbar:)

Inskolningen med Milton flyter på pch han kommer in mer och mer, idag lekteocu pratade han väldigt mycket med dom andra och sprang inte och kolla mig hela tiden.
Middagen fick han ner lite pasta och äpple men han åt iaf på okänd plats vilket är super, jag och Milian däremot åt för fullt, så himla god mat.
Idag var det pasta och laxgryta, jag som inte ens äter lax var lite rädd för det men gud så gott:)
Klockan ett var en trött Milton färdig för dagen och Milian höll på att somna vid middagen och sov sedan två timmar.
Mio ville ju icke hem då så fick gått till aapoteket och fixat mes mediciner och sånt Milton ska ha på dagis och sedan tillbaka igen för att hämta Mio.
När vi kom hem skulle tvätt hängas och vikas och Miltons docka till dagis sys men nu är allt färdigt.

Ni sover barnen och jag ska bre lite goda mackor och bara vara med min man:)

Trevlig kväll!!!...

Ovido - Quiz & Flashcards